Overname activiteiten Yagra door Vaan Services

Duurzame jachtbouwer Vaan Yachts neemt onze jachtwerf in Hellevoetsluis over. Vaan neemt terrein, haven, materieel en medewerkers over en zet de activiteiten van Yagra voort in Vaan Services. De overname biedt Vaan de mogelijkheid haar groeiambities voor de bouw van duurzame aluminium zeiljachten in Hellevoetsluis te verwezenlijken.

Voor Yagra eigenaren Caio de Graaf en Krista Voorham biedt de overname kansen om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Zij zullen elders in de Veerhaven van Hellevoetsluis actief blijven in de watersport sector. Caio zal de komende tijd ook nog actief betrokken zijn bij de werkzaamheden op de werf; die zullen dus als vanouds doorlopen.

Caio de Graaf, directeur Yagra: “Na 30 jaar geleden gestart te zijn met 100m2 werkplaats aan de Veerhaven, zijn wij trots dat wij Yagra op deze locatie uit hebben kunnen bouwen tot één van de grootste werven van Zuidwest-Nederland. Met het overdragen van de activiteiten aan Vaan Yachts ontstaat voor ons ruimte om nieuwe stappen te zetten met Yagra”.

 

Igor Kluin, directeur Vaan Yachts: “Voor Vaan is deze overname een unieke kans. Een prachtige locatie, voorzien van alle faciliteiten, met schitterend zeilwater voor de deur. Er heeft in Hellevoetsluis van oudsher jachtbouw plaatsgevonden en het is mooi die traditie in een moderne, duurzame vorm voort te zetten.”

 

Vaan Yachts bouwt duurzame luxe zeiljachten van gerecycled aluminium. Het bedrijf is opgericht door Hellevoeters Nienke van ’t Klooster en Igor Kluin. De activiteiten van Yagra worden ondergebracht in Vaan Services.

www.vaan.yachts / www.vaan.services